På tur til Sandnes

På tur til Sandnes.

Min fantastiske mamma er tekstilkunstner og heter Marianne Magnus. Når jeg spurte henne om hun ville bli med til ullfabrikken til Harald Mjølne i Sandnes nærmest jublet hun JA inn i telefonen. For en garnentusiast som min mor, var det rene julekvelden å få se den fantastiske prosessen. At sjefen sjøl Harald Mjølne kom og hentet oss på flyplassen og i tillegg hadde satt av dagen til å vise oss rundt gjorde opplevelsen om mulig enda bedre. Snakk om kul fyr.

Jeg må innrømme at jeg hadde mine baktanker med å trekke mamma inn i det hele.  Men når det gjelder fargesammensetninger er hun helt rå, og denne dagen skulle vi se på både nytt garn og nye farger. Da er muttern grei å ha i bakhånd.

Mamma og jeg satt på møterommet med Harald og hans dyktige høyre hånd Eva Ølberg og strikket garnlapper med ulike farger.

Så snart kommer det enda flere spennende garnkombinasjoner. Harald Mjølne er nemlig ingen skvetten kar. Han tar rennafart og satser stort, for man kommer ikke videre uten å gå på tryne et par ganger.

Jeg digger Harald og Sandnes Garn. Dere er superkule hele gjengen og dette er så utrolig morsomt.

Hilsen Dorthe

Ulla vaskes og gjøres ren
Spinnes på spoler
Fersk ull lagt i kar
Utrolig delikat
Kapp fra maskinen
Kappet brukes på nytt til sokker og fyllmateriale

Siste artikler