Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken. Lukk melding

Barbie Astrid Brodersen

Jeg var aldri spesielt opptatt av babydukker da jeg var liten, men jeg ELSKET min Barbie. Alle de fantastiske antrekkene, skoene med høye hæler og håndvesker var en drøm for en liten jente, og mine første famlende skritt mot voksen verden.

Gjennom dukkene lekte vi oss inn i alt fra kjærlighet til pubertetsproblemer godt ispedd en dose gryende interesse for mote og design. Mine første steg med synål og strikkepinner var rettet mot nettopp Barbie. At hun hadde sinnssyke kroppsproporsjoner eller kunne være skadelig for min utvikling som kvinne var aldri i mine tanker. Å se ut som henne var aldri et tema. Det var bare morsomt å nærme seg en voksen verden lenge før jeg selv kunne tråkke rundt i høye hæler.

Det er lenge siden mine Barbies ble pakket vekk, men i år dukket Astrid Brodersen opp.

 

Astrid ble funnet i bunnen av en lekekasse, naken og forlatt av min gode arbeidskollega Kristoffer. Født i 1959 som en av de aller første på markedet hadde hun hatt et praktfullt liv gjennom flere generasjoner, og nå skulle den lille damen få nytt liv gjennom en tur til det store utland.

Bilder av Astrid på Golden Gate Bridge i solnedgang, spaserende nedover Hollywood walk of fame og i badedrakt langs Malibu Beach, ble hyppig postet til alle her hjemme. Vi moret oss kostelig, og Astrid ble en maskot for oss i GodKveldNorge.

 

 

Men selv om Barbie har vært kledd opp av store internasjonale klesdesignere, og har en egen sko kolleksjon fra Christian Louboutin, var Astrid Brodersens garderobe i sørgelig dårlig forfatning. Derfor var det nærmest en selvfølge at hun måtte få den aller første Skappelgenseren i en av vårens farger. Høytidelig avduket på hennes instagramkonto @barbiebrodersen.

Det ene fører ofte til det andre, og i dette tilfelle har også mine gamle dukker blitt hentet frem fra støvete kroker på loftet.

Sophia på 8, Lieben på 5 og Mamo (meg) på 55 år koser oss med rollespill, strikkepinner, nål og tråd.

Alt takket være en sliten dukke i godt voksen alder med ildrødt stålull-hår, altfor blå øyenskygge og midjemål ingen av oss noen gang hverken vil eller kan matche.

Jeg elsker Barbie Brodersen!

– Dorthe Skappel

 

Scroll videre for oppskrift på Skappelgenseren til Barbie!

Oppskrift Skappelgenser til Barbie: 

Bakstykket: 

Legg opp 16 masker på pinne Nr 3 med en tråd Suri Alpakka. Strikk vrangbord med 2 rettmasker og 2 vrangmasker til arbeidet måler 1 cm. Fortsett deretter med rillestrikk (= rettstrikk på begge sider) til ønsket lengde. Fell så av alle maskene.

Tips: Bakstykket kan godt være litt lenger enn forstykket.

Forstykket: 

Strikkes som bakstykket.

Ermer:

Legg opp 10 masker på pinne Nr 3 med en tråd Suri Alpakka. Strikk vrangbord med 2 rettmasker og 2 vrangmasker til arbeidet måler 1 cm. Forsett deretter med rillestrikk (= rettstrikk på begge sider) til du teller 2 riller. Legg så ut 1 maske på hver side (etter 2 maske fra begynnelsen av pinnen og før 2. maske på slutten av pinnen). Strikk 2 riller og gjenta prosessen. Strikk videre til ønsket ermelengde og fell av alle maskene. Strikk et erme til på samme måte.

Sy sammen plagget. Lag gjerne en liten splitt i hver side.

Gratulerer med ditt lille prosjekt! Nå kan du ta fatt på en egen til deg selv!

 

KLIKK HER FOR Å HANDLE STRIKKESETT TIL SKAPPELGENSEREN 

Siste artikler