Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken. Lukk melding

MYK FW18 kolleksjon

SKAPPEL

Jeg var 25 år og bodde en måned i Japan. Mine 180 på strømpelesten var både ruvende og fremmed blant japanerne som myldret i gatene i storbyen Tokyo. Som ivrige maur hastet de avgårde i et forrykende tempo og så fullstendig like ut i mine øyne.

Malplassert og ensom søkte jeg trøst i byens store parker og ble helt slått i bakken av kontrasten. Ruvende templer, bonsai trær og vannspeil med fargesterke karpefisk. Geishaer på bittesmå føtter trippende på kunstferdige stier under blomstrende kirsebærtrær. De Intrikate mønstrene og fargekombinasjonene i draktene deres var som en åpenbaring. Men under alt dette vakre skjuler det seg en smerte. Trange lidende føtter, eviglange ritualer og regler som står i sterk kontrast til det øyet ser. 

Vår egen kultur innehar altfor mye av den samme smerten. Vakre ritualer og tradisjoner bærer alltid med seg en form for lidelse. Kanskje er det derfor jeg hele tiden nekter å tilpasse meg strenge regler og retningslinjer…. For i mitt paradis finnes ingenting av dette. Der er det luftige, bløte plagg som aldri klemmer rundt indre organer, men også en frydefull stolthet over å bære forfedres skaperverk videre.

Da jeg plukket farger til denne MYK kolleksjonen var det nettopp min tid i Japan som dukket frem fra minneboken. Norges tradisjonsrike rosemønster og Japans gnistrende fargeprakt i skjønn forening. Strenge regler for hva som kan og ikke kan gjøres har godt av å ristes litt. Og når kulturer møtes oppstår det magi. 

– Dorthe Skappel

 

Flere kolleksjoner