«Det handler om strikkeglede og alpakkaullens fantastiske egenskaper»

– Dorthe Skappel

 

 

 

 

 

Skappelteamet

Da mamma var liten laget min bestefar en tegning i hennes minnebok. Tegningen var av min mor og hennes søster bak disken i en butikk med tittelen - Søstrene Magnus garn og trikotasje. Hvem hadde vel trodd at tegningen skulle bli virkelighet to generasjoner senere.

Skappelstrikk er en familiebedrift som mine to døtre Maria og Marthe startet i 2012 etter at Skappelgenseren gikk som en farsott gjennom landet vårt.
Maria er utdannet designer, og sammen med sin mann Andreas og svigerinne Susanne er hun til daglig å finne bak klesmerket Holzweiler. Ingenting er for stort eller vanskelig for Maria, og hennes aller største styrke er et vinnende vesen. Det var i grunnen hun som rullet i gang eventyret med våre strikkegensere etter å ha sett hvilket enormt potensiale det fantes i et dalende strikkemarked.

Marthe er utdannet i markedsføring, og fersk ut av skolen grep hun sjansen med begge hender da firmaet vårt Sister Act AS så dagens lys. Hun er den analytiske hjernen vår med usvikelig tro på at riktig markedsføring vil gi unge mennesker troen på at de både kan og vil føle glede ved å mestre et strikkeprosjekt. Marthe gir aldri opp og har stålkontroll på alt fra kunder til garnfabrikker, designere og nettutviklere, godt hjulpet av evig optimistiske Bettina Loen. Bettinas bacheloroppgave under studiene som markedsfører var om nettopp.... Skappelgenseren. Ikke rart vi måtte ha henne med på laget. I tillegg har hun en fullstendig ustoppelig energi og har gått fra å være fullstendig novise på garn til å bli rene eksperten.

Hva hadde vi gjort uten Jon? Min kjære ektemann kan alt, løser alt og har svaret på alt. Sånn føles det i hvert fall. Med rette er han overhode og guru i vår lille bedrift når det kreves muskler og matematiske avgjørelser.
Også er det meg. Kjærligheten til garn og farger har jeg arvet fra min mor som er veverske, og strikkepinnene har fulgt meg gjennom hele livet. Det er kanskje nettopp denne store lidenskapen som er nerven i vår lille bedrift.

Du vet den følelsen som kommer snikende inn i hodet og forkludrer alle tanker om at du faktisk har noe bra på gang? Vel, den har vært der mange ganger etter starten av SKAPPEL. Men motgang gjør sterk og vi ER et fantastisk team som med god støtte av Sandnes Garn har usvikelig tro på at strikkepinner og garn er kommet for å bli til evig tid!

Dorthe Skappel

Kontakt oss

Har du spørsmål, kontakt oss på
mail: [email protected]
tlf: 915 80 980

eller sving innom SKAPPEL Brandstore i Niels Jules gate 39 a, 0257 Oslo

SKAPPEL Brandstore

SKAPPEL Brandstore er lokalisert i Niels Juels gate 39 a, 0257 Oslo. Her kan du se og prøve alle våre modeller, handle strikkesett, garn og oppskrifter.
Åpningstider:
Ukedager 11.00-18.00
Lørdager 11.00-16.00

Historien om Skappelgenseren

Det var rett etter Jul 2011, og jeg skulle endelig bevege meg oppover i fjellheimen og tilbringe noen rolige dager på hytta til en god venninne.
Som vanlig betydde det en ufattelig mengde herlige romatiske filmer og et strikkeprosjekt. Siden det er nokså vesentlig å få med seg litt av innholdet i filmen man ser, var det viktig at strikkeprosjektet ikke ble altfor komplisert. Valget ble derfor en enkel romslig genser av mykt garn som ikke klødde, og den skulle være ferdig før Juleferien var over.
 

2015fw-lookbook

 
Det fiksa jeg! Vel hjemme i byen ble min yngste datter yr av begeistring og adopterte genseren umiddelbart. Siden hun skulle avbildes i Costume med sine favorittplagg ble det naturlig for henne å ha genseren på trykk.
Dermed var det bare for meg å gå i gang med min andre genser. Min eldste datter Maria så at dette var en genser der hennes gravide mage kunne få god plass under hele svangerskapet, og ønsket seg en i bursdagsgave.
Det ble en kamelfarget variant som hun elsket helt tynnslitt. Siden hun er en ivrig blogger tok det ikke lang tid før leserne kommenterte genseren, og dermed startet det som ble sommerens store farsott.