Prosjekt SKAPPEL, DEL 3

Hei alle sammen!

Fy som jeg har styrt med den siste delen av prosjektet. Det gikk fryktelig galt da jeg skulle finne en løsning for å felle av pent til hals. Jeg har sett for meg hvordan denne genseren skulle se ut, så når den ikke ble slik var jeg nødt til å rekke opp store deler av prosjektet.

Etter mye frustrasjon endte det med at jeg ringte mamma grytidlig en morgen på facetime for å få råd. Som alltid hadde hun en løsning, og vi klarte til slutt å finne en måte å få det slik jeg ville!  Heldigvis er alt lov når du strikker, så det ble en kombinasjon av raglanfelling og rundfelling som tilslutt fungerte. Alt løser seg! Og som mamma sa til meg: «Proffe folk finnes det nok av!»

Og det er det som er så bra. Jeg er ingen ekspert, og derfor ante jeg heller ikke hvordan plagget kom til å se ut til slutt. Men da kan det plutselig fungere som en kule også! Genseren har blitt i det største laget, men det liker jeg! Jeg hadde kanskje villet at den skulle være bittelitt kortere, men da kan jeg putte den i buksa og få et annet utrykk hvis jeg vil det. Alt i alt er jeg super fornøyd, og det håper jeg dere blir også!

Noen ganger går det skeis, men det viktigste er å ikke gi opp! Og står du fast finnes det alltid råd. Ring en venn, kom innom oss i vår brandstore, eller se strikkevideoer på nett! Du trenger ikke være ekspert for å strikke fine plagg 🙂

Hilsen Marthe

 

Les om #ProsjektSKAPPEL HER 

Les andre deg av #ProsjektSKAPPEL HER 

Pinkyswear

DEL 3 av oppskriften

Raglanfelling:

 Du har nå alle delene på samme pinne og skal begynne med raglanfelling.

Det anbefales å lage 3 nye fargeløkker med garn som skal markere hvor fellingene skal være. Lag disse i en annen farge enn startfargeløkken så du ser forskjell. I tillegg kan det være lurt å lage en ekstra fargeløkke som du henger sammen med startløkken på de rundene du ikke skal felle. Slik holder du styr på hvor du er til enhver tid, også når du legger arbeidet fra deg.

Samtidig som du feller, fortsett å lage fletter som før, hver 5 runde oppover i arbeidet. 

2. felling:

Strikk de 2 første maskene etter startløkken sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker på forstykket, strikk disse 2 maskene sammen (sett på en fargeløkke).

Strikk de 2 første maskene på ermet sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker på ermet, strikk disse 2 maskene sammen (sett på en fargeløkke).

Strikk de 2 første maskene på bakstykket sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker på bakstykket, strikk disse 2 maskene sammen (sett på en fargeløkke).

Strikk de 2 første maskene på ermet sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker før startløkken på ermet, strikk disse 2 maskene sammen = 8 masker felt.

For å huske at du nå skal strikke en runde uten felling, heng på nok en fargeløkke i tillegg til startløkken (slik vil du til en hver tid huske hvor du er i arbeidet hvis du legger det fra deg).

Strikk så en hel runde rettmasker.

Gjenta felling som beskrevet til du teller 62 masker på forstykket, 62 masker på bakstykket og 33 masker på hvert erme.

Du skal nå starte på 2. Felling.

2. felling:

Strikk alle maskene på forstykket frem til fargeløkken på ermet.

Strikk de 2 første maskene på ermet etter fargeløkken sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker på ermet før fargeløkken. Strikk disse 2 maskene sammen.

Strikk alle maskene på bakstykket frem til fargeløkken på neste erme.

Strikk de 2 første maskene på ermet etter fargeløkken sammen. Strikk til det gjenstår 2 masker på ermet før fargeløkken. Strikk disse 2 maskene sammen = 4 masker felt.

Strikk 1 runde rettmasker. Gjenta denne fellingen til det gjenstår 15 masker på ermene mellom fellingene. Du er nå ferdig med å lage fletter og skal starte på rundfelling.

Rundfelling:

1. runde felling: Start ved startfargeløkken. Strikk 2 masker sammen, strikk 3 masker rett, 2 masker sammen, 3 masker rett. Fortsett hele veien rundt til du er tilbake ved startfargeløkken = 32 masker felt.

Strikk en hel runde rettmasker.

2. runde felling: Start ved startfargeløkken. Strikk 2 masker sammen, strikk 3 masker rett, 2 masker sammen, 3 masker rett. Fortsett hele veien rundt til du er tilbake ved startfargeløkken = 25 masker felt.

Strikk en hel runde rettmasker.

3. runde felling: Start ved startfargeløkken. Strikk 2 masker sammen, strikk 3 masker rett, 2 masker sammen, 3 masker rett. Fortsett hele veien rundt til du er tilbake ved startfargeløkken = 20 masker felt.

Strikk en hel runde rettmasker.

4. runde felling: Start ved startfargeløkken. Strikk 5 masker rett, strikk 2 masker sammen, 3 masker rett, 2 masker sammen, 3 masker rett. Fortsett hele veien rundt til du er tilbake ved startløkken, men avslutt med 5 rettmasker = 14 masker felt.

Du har nå 63 masker på pinnen og skal felle av til hals.

Halsåpning:

Fell av alle 63 maskene på pinnen. Plukk så opp 62 masker rundt halsåpningen og strikk vrangbord = 1 rettmaske og 1 vrangmaske rundt og rundt på pinnen til halskanten måler 5 cm.

Fell av alle maskene.

NB! Pass på å ikke stramme for hardt når du feller.

Gratulerer med ny genser! 🙂 

Tips! For å stryke ut ujenvnheter,  dampet jeg plagget. For å dampe plagget, fukt et kjøkkenhåndkle og legg på genseren. Stryk over med strykejern. 

 

Siste artikler