Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse av nettsiden vår. Ved å fortsette å bruke siden, godtar du bruken. Lukk melding

SKAPPEL X SOPHIE ELISE

Skappel lanserer strikkekolleksjon i samarbeid med Sophie Elise

Da Dorthe Skappel og influenser Sophie Elise deltok i fjorårets «Skal Vi Danse» knyttet de, kanskje noe uventet, et spesielt bånd. Vennskapet mellom de to har nå resultert i en ung og trendy strikkekolleksjon bestående av ni plagg. Kolleksjonen lanseres 17 september.

Det hele startet med at Sophie Elise kom til Dorthe med et ønske om å lære å strikke.

– Det synes jeg var så fint. Sophie Elise er på mange måter et eksempel på at dagens ungdom er oppvokst i en kultur som dyrker det vellykkede og perfekte. De er påkoblet hele tiden. Vi vet at strikking hjelper oss til å koble av, og reduserer både stress og bekymring, noe mange unge mennesker trenger. Det trigget meg til å gjøre et samarbeid, forteller Dorthe

– De fineste plaggene jeg eier er genserne mine fra Skappel, det har vært en ære å få være med å skape mine egne plagg, sier Sophie Elise.

– Strikking hjelper meg til å slappe av, det er bra for både psyken og planeten. I en verden som er sterkt preget av bruk -og kast mentaliteten har det virkelig gjort noe med meg å skape et plagg helt selv. Strikking gir meg en utrolig mestringsfølelse og jeg håper mange vil kjenne på den samme skapergleden som jeg har hatt, forteller hun.

I april reiste duoen til Firenze. Her utviklet de tre nye garnsorter som alle gir luftige og lettstrikkede plagg. Kolleksjonsbildene er tatt i Harstad, hvor Sophie Elise vokste opp og bloggeeventyret startet.

– Jeg ønsket å ta Sophie Elise tilbake til røttene sine. Vi er alle satt sammen av ulike fasetter, og i Sophie finnes det fortsatt en enkel jente fra Harstad. Avstanden mellom det superglamorøse og det naturlige er nødvendigvis ikke så stor. Sånn sett har Sophie Elise og jeg flere likheter enn man kanskje skulle tro, sier Dorthe.

 

Den første «Skappelgenseren» skapte strikkefeber i hele landet. En ny generasjon tok frem strikkepinnene og siden den gang har strikketrenden fortsatt og Skappel har lansert en rekke kolleksjoner. Fokuset har alltid vært å tilby strikkesett med enkle strikkeoppskrifter og kvalitetsgarn, som gjør at hvem som helst kan klare å strikke sitt drømmeplagg.

Kan du ikke strikke selv? Skappel har inngått et samarbeid med den norske strikketjenesten Woolit. Alle plaggene fra kolleksjonen kan derfor bestilles ferdig håndstrikket i Skappels nettbutikk.

Siste artikler